Een hoog percentage Chardonnay-druiven is steeds kenmerkend voor de stijl en persoonlijkheid van de Laurent-Perrierwijnen. De woorden zuiver, fris en elegant omschrijven het best de spirit van het Huis, en de wijnen die het voortbrengen.
ASSEMBLAGE EN WIJNBEREIDING
In de samenstelling wordt slechts de most uit de “cuvée” gebruikt, dit is enkel 80% van het uit de druiven geperste sap.
Druivenvariëteiten:
Chardonnay 50-55%
Pinot Noir : 30-35%
Meunier: 15-20%
+ reservewijnen : 20-30% om een perfecte bestendigheid
van de stijl te waarborgen.
Crus: in de samenstelling van “La Cuvée” werden niet minder dan 100 crus, geselecteerd door Laurent-Perrier, gebruikt.
“La Cuvée” ondergaat een ideaal rijpingsproces in kelder. Het evenwicht en de frisheid die daaraan te danken zijn, maken het mogelijk de dosage tot een minimum te herleiden.
Een lichtgouden kleur. Zeer fijne bubbeltjes vormen een persistente schuimrand.
Een delicaat aroma, frisse citrus- en witte bloemennoten.
Vervolgens perzik en witte vruchtennoten.
Een perfect evenwicht tussen frisheid en verfijning, eindigend op intense vruchtensmaken.
Serveertemperatuur: tussen 8° en 10°C.
Deze frisse en zuivere wijn is uitstekend geschikt als aperitief.
De citrus- en witte vruchten noten, het uitzonderlijk evenwicht ook te danken aan de subtiele bruising, maken deze wijn tot de ideale rank bij de fijnste gevogelte- en visgerechten.
# flessen / karton |
: |
1 |
# kartonnen / laag |
: |
6 |
# lagen / palet |
: |
6 |
# flessen / palet |
: |
36 |
Gewicht karton |
: |
11 |
Gewicht palet |
: |
414 |
Breedte karton |
: |
270 |
Diepte karton |
: |
530 |
Hoogte karton |
: |
225 |