1. De voorvader van gin
Gin kan niet los worden gezien van de oude traditionele jeneverstokerij in de Lage Landen. Sterker nog, gin is daadwerkelijk een directe afstammeling van jenever. Engelse soldaten vochten in de 17e eeuw in ons deel van Europa in de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje. Daarbij kwamen ze voor het eerst in aanraking met jenever en ze namen deze bijzondere gedistilleerde drank mee terug naar huis. In Londen werd, overigens zonder succes, geprobeerd de drank na te maken. De Engelsen beschikten namelijk niet over het juiste recept. Zij noemden hun afgeleide recept 'gin'.
2. De ontbrekende link
Aan de oever van de Leie, in het pittoreske Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne, creëert Filliers Distilleerderij al sinds 1880 jenever. In het ambachtelijke distilleerproces maakt Filliers gebruik van traditionele koperen alembieken (ketels). Het proces is een zeer delicate evenwichtsoefening waarin wordt vertrouwd op het vakmanschap en de vele jaren ervaring van vijf generaties meesterstokers.
3. Filliers Distillery – Single estate craft Distillery
On the banks of the Leie River in picturesque Bachte-Maria-Leerne in Belgium, Filliers Distillery has been creating genever since 1880. The artisanal distillery process at Filliers makes use of traditional copper alembic stills (pot stills), and is a delicate balancing act that relies on the craftsmanship and many years of experience of fiveve generations of Master Distillers. Filliers distils and “cuts” according to carefully guarded family secrets, passed directly from founder Karel Lodewijk Filliers to the next four generations of Master Distillers, to produce the most exquisite genever.
Warm & peperig, met de geur van vanille en een vleugje nootmuskaat en bittere karamel.
Deze jenever is ideaal om te mixen en vormt een perfecte basis voor iedere cocktail.
BRABANÇON’S NECK
- 50 ml 8jr oude jenever
- Ginger Ale
- Enkele druppels kruidenbitter
- Een schijfje lime
Vul een longdrinkglas met ijs. Voeg de jenever en kruidenbitter toe en vul af met gemberbier. Garneer met een schijfje lime
FIFTY FIFTY
- 50 ml 8jr oude jenever
- 50 ml rode Vermout
- Vanillestokje of citroenschil
Schud de jenever en vermout stevig met veel ijs en schenk in een martiniglas. Garneer met een vanilleboon of citroenschil
# flessen / karton |
: |
6 |
# kartonnen / laag |
: |
16 |
# lagen / palet |
: |
5 |
# flessen / palet |
: |
480 |
Gewicht karton |
: |
9 |
Gewicht palet |
: |
758 |
Breedte karton |
: |
195 |
Diepte karton |
: |
190 |
Hoogte karton |
: |
255 |