Close
Categorieën
    Filters
    Taal
    Zoek

    Dewar's 12 Years Double Aged + Metal Box 40° 0.7L

    Dewar's 12 Years : Double Aged for Extra Smoothness

    Prijzen BTW excl., accijnsrechten, ecoboni en Fost Plus inbegrepen
    Accijns : 8,3800 €
    Ecoboni : 0,0600 €
    % BTW : 21
    Verkoopeenheid : Karton

    Categorie : WHISKY
    Subcategorie : WHISKY ECOSSAIS
    Type : BLENDED SCOTCH

     

    Inhoud : 0.7
    Land : ÉCOSSE
    Merk : Dewar's
    Leverancier : Bacardi Martini sa
    Leeftijd : 12Y

     

    Mijn aankopen
    Maand Q
    0
    DEWAR’S master blender pioneerde het unieke «Double-ageing» proces, dit houdt in dat de whisky na het blenden niet direct gebotteld wordt, zoals gangbaar is, maar dat de blend weer terug gaat in eikenhouten vaten en verder rijpt voor 6 maanden lang.

    Deze extra stap zorgt voor een duidelijk zachtere, meer gebalanceerde en diepere smaak. Niet voor niets is DEWAR’S de meest bekroonde blend ter wereld.

    De drie belangrijkste ingrediënten om whisky te maken zijn: gist, gerst en... water
    Dat laatste deel is zeker niet het minst belangrijk, daarom gebruiken de meeste distilleerderijen in Schotland hun eigen waterbron.
    Experts raden de toevoeging van water in uw glas whisky aan om het pallet van geuren en smaken te openen.
    Om het ware karakter van de whisky te behouden, wordt aangegeven
    hetzelfde water te gebruiken als bij het distillatieproces.
    Voor Dewar’s whisky is de zogenoemde ‘Pitilie Burn’ dé bron van water, gelegen direct naast de Aberfeldy distilleerderij waar Dewar’s wordt gemaakt.
    Een rijke honingzoete smaak, noten van sappige sultanarozijnen, citrus en vanille met een volle en soepele afdronk.
    HIGHBALL & GINGER ALE

    1. Vul een Dewar’s tumbler glas volledig met ijs.
    2. Mix 50ml Dewar’s 12 met 150m Premium Ginger Ale.
    3. Knijp vervolgens 2 limoenpartjes uit boven het ijs en gooi ze in het glas, roer voorzichtig om.
    4. Serveer het glas op een servet, samen met het flesje Premium Ginger Ale.

    DRAMBLE

    Ingrediënten
    50 ml Dewar’s 12 Year Old
    25 ml vers citroensap
    12,5 ml suikersiroop
    10 ml crème de cassis

    Schenk de eerste 3 ingrediënten in een tumbler.
    Vul het glas met crushed ijs en roer (swizzle) de cocktail.
    Plaats hier nog een schepje crushed ijs bovenop en schenk (drizzle) de crème de mûre langzaam in. Garneer met een zwarte braam.


    # flessen / karton : 6
    # kartonnen / laag : 16
    # lagen / palet : 5
    # flessen / palet : 480
    Gewicht karton : 10
    Gewicht palet : 792
    Breedte karton : 195
    Diepte karton : 295
    Hoogte karton : 330